Gemeente Laarbeek wint goud op Europese Entente Florale

  De gemeente Laarbeek heeft met haar kern Beek en Donk goud gewonnen bij de Europese groencompetitie Entente Florale. Bij de prijsuitreiking in Slovenië was de jury unaniem lovend.

  De juryleden uit Oostenrijk, België, Tsjechië, Duitsland, Hongarije, Ierland en Slovenië waren onder de indruk: groen verbindt, is het motto van Beek en Donk. De jury heeft geconstateerd dat dit motto door de gemeente en inwoners zeker wordt waargemaakt. De burgers van Beek en Donk zijn zeer betrokken bij alle gemeentelijke activiteiten.

  Gouden dag

  Wethouder Meulensteen reageert enthousiast: „Wat een geweldige erkenning voor onze mooie groene gemeente en al die mensen die zich hiervoor inzetten. Want het zijn de mensen die het verschil maken. Een gouden dag.”

  In juli van dit jaar beoordeelde de internationale jury van de Entente Florale Europa Laarbeek op allerlei punten; van het onderhoud van het openbaar groen en recreatie en toerisme tot aan burgerparticipatie.

  Betrokkenheid

  „Entente Florale is niet meer de wedstrijd die draait om het dorp of de stad met de mooiste en meeste bloemen, zoals dat in het verleden was,” gaf juryvoorzitter Martin Wagner uit Oostenrijk daarbij aan. „Tegenwoordig gaat het vooral om het beleid dat een dorp of stad voert op het gebied van groen en duurzaamheid en de betrokkenheid van de inwoners.”

  Laarbeek is toonaangevend op het gebied van groen en duurzaamheid en de manier waarop inwoners hierbij betrokken zijn. In september 2016 werd Laarbeek al gekroond tot groenste gemeente van Nederland bij de jaarlijkse groencompetitie van Entente Florale. Daarbij kende de vakjury het hoogste cijfer ooit toe en een speciale prijs op het gebied van biodiversiteit.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties