Den Haag krijgt groen na behalen goud

  Na het behalen van ‘goud’  in de nationale groencompetitie 2017 van Entente Florale kreeg de gemeente Den Haag woensdag een boom en een vasteplantenborder als geschenk.

  Het bestuur van Entente Florale Nederland, de stichting die jaarlijks deze competitie organiseert, overhandigde de beplanting als cadeau aan de gemeente Den Haag.

  Vlnr: Marjolijn Ruijs van Entente Florale, Bert Griffioen van Griffioen Wassenaar, Anneke de Jong van Van den Berk Boomkwekerijen, Boudewijn Revis, wethouder van de gemeente Den Haag, Jaap Spros van Entente Florale. (Foto: Jurriaan Brobbel)

  Paleistuin

  De boom die werd geschonken door Van den Berk Boomkwekerijen uit Sint-Oedenrode is de Acer rubrum REDPOINTE (‘Frank Jr.’). De boom is geplant in de Paleistuin. Deze rode esdoorn heeft een glimmend donkergroen zomerblad en kleurt in de herfst schitterend helderrood.

  Naast de boom ontving de gemeente ook een vaste plantenborder van het Green to Colour-concept van Griffioen Wassenaar. Deze border werd onder en bij de boom geplant.

  Juryrapport

  Op 20 september behaalde de gemeente Den Haag ‘goud’ in de nationale groencompetitie van Entente Florale Nederland. De onafhankelijke jury was onder meer gecharmeerd van de integrale benadering van de Haagse openbare ruimte, de aanleg van buurtparken in dichtbebouwde wijken en de gelijktijdige verdichting en vergroening.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties