De Boomkwekerij Teelt Groenbemester in 1 keer op 10 cm diepte onderwerken

  Groenbemester in 1 keer op 10 cm diepte onderwerken

  0

  Een groot groenbemestergewas in één gang onderwerken en slechts 10 cm diep: een combinatie liet op de demodag boomkwekerij bij Marcel Michels zien dat dat kan. Er werden nog meer machines gedemonstreerd om grond te bewerken en zwart te houden.

  Het onderwerken van de groenbemester bij Marcel Michels Boomkwekerij in Hilvarenbeek, een mengsel met onder andere bladrammenas, werd gedemonstreerd met een ecoploeg van Koeckhoven.net. Andere machines op de demodag waren een spitmachine, een gewasgeleide schoffel, een wiedeg, een portaaltrekker met laag-volume-strooitechniek alsmede een elektrische, multifunctionele kar met onder andere lvs en torsiewieders.

  Alvast een impressie van de demonstraties:

  De demodag, woensdag 18 september, werd georganiseerd door Delphy in het kader van de projecten Leve(n)de Bodem en Schoon water voor Brabant. Rond de 100 kwekers waren erbij; ook voor de spuitlicentieverlenging.

  Video: Arno Engels

  Arno Engels
  Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

  Reageer op dit artikel

  avatar