GroenLinks: Haagse kapvergunning is te goedkoop

  In Den Haag is een kapvergunning ruim vier maal zo goedkoop als in Wassenaar. GroenLinks vindt dat het lage Haagse tarief bomenkap in de hand werkt. Daarom wil de oppositiepartij de prijs van de vergunning verhogen.

  In de regio Haaglanden is Den Haag met zijn tarief van €36 voor een particuliere kapvergunning opvallend goedkoop. Zo betalen de inwoners van Rijswijk €81, die van Wassenaar €155 en van Leidschendam-Voorburg zelfs €165. Alleen Zoetermeer hanteert een vergelijkbaar laag tarief: daar kost de kapvergunning €35,10. Buiten de regio liggen de prijzen voor het mogen vellen van een boom soms nog veel hoger. Zo zijn Utrechtenaren maar liefst €584 kwijt aan de vergunning.

  ’Te gemakkelijk om te kappen’
  De goedkope kapvergunning past in het algemene beleid van de stad Den Haag, waarin lage woonlasten voor de burger bijzonder de nadruk krijgen. GroenLinks ziet wat de goedkope kapvergunning betreft, er ook de nadelen van. ,,Met zo’n lage prijs wordt het particulieren wel erg makkelijk gemaakt om een boom in hun tuin om te hakken’’, legt oppositieraadslid Arjen Kapteijns van GroenLinks uit.

  Daarom pleit zijn partij er nu voor om het Haagse tarief op te trekken naar het peil van de buurgemeenten. Kapteijns: ,,Groen is in een stad vreselijk belangrijk. Dan mogen we ook wel een wat hogere drempel opwerpen tegen bomenkap.’’

  Bron: AD

   

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties