Hark Orchids voor 50% eigenaar van Sion

  De Duitse vermeerderaar Hark Orchids heeft 50% van de aandelen van veredelaar Sion gekocht. De bedrijven werken al meer dan 20 jaar samen. Ze willen met deze stap hun wereldwijde groeiambities realiseren. Door de krachtenbundeling kunnen ze beter inspelen op individuele klantwensen en op innovatieve ontwikkelingen op het gebied van veredeling en vermeerdering.

  Sion-eigenaar Eric Moor ziet de krachtenbundeling als een heel logische stap. De verschillende specialiteiten van de twee bedrijven vullen elkaar perfect aan. „Hark staat bekend om zijn kwalitatieve laboratoriumvermeerdering en Sion om zijn onderscheidende veredelings-, verkoop- en marketingactiviteiten. Door onze kwaliteiten samen te voegen en processen op elkaar af te stemmen, kunnen we nog beter inspelen op individuele klantwensen. Als gevolg van de intensievere samenwerking kunnen we bovendien sneller reageren op marktontwikkelingen. De krachtenbundeling is een strategische stap in verdere internationale groei en met een jonge generatie aan boord is de continuïteit van Sion ook gegarandeerd.” De directie van Sion blijft bestaan ​​uit Eric Moor en Ewout van den Dool.

  Onafhankelijk in-vitro laboratorium

  Oliver Borrmann, Managing Director van Hark Orchideen: „Onze deelname in Sion levert veel voordelen op voor onze klanten. Hark blijft zich concentreren op zijn kernactiviteit als onafhankelijke in-vitro laboratorium voor veredelaars en jonge plantenkwekers wereldwijd. De belangrijkste focus van Sion blijft het veredelen, opkweken en vermarkten van jonge planten en flessenmateriaal. Door het brede aanbod kunnen Sions klanten het voor hen optimaal passende assortiment samenstellen.”

  Sortiment van Bremkens overgenomen

  Hark Orchids is een Nederlandse holding van de familie Hark uit Lippstadt in Westphalia. Medio 2019 werd Hark Orchideen eigenaar van alle genetica van Bremkens Breeding, actief in veredeling van phalaenopsis. De wereldwijde verkoop en marketing van het Duitse Bremkens/Hark-sortiment is toen overgedragen aan Sion Young Plants. Sion vertegenwoordigt sindsdien, naast haar eigen collectie, het gehele Bremkens/Hark-sortiment wereldwijd.

  Internationaal actief

  Sion behoort tot de internationale top 3 van veredelaars van phalaenopsis. Het bedrijf veredelt en kweekt jonge planten op locaties in Nederland en Brazilië. De familie Hark heeft laboratoria en klimaatcellen in Duitsland en de Verenigde Staten. De Hark-groep, momenteel geleid door de 4e generatie, is al meer dan 50 jaar actief met in-vitro-vermeerdering van orchideeën. Ze werken met speciaal ontwikkelde voedingsbodems in de Hark Safety Cup.

  Blije gezichten bij de directie van Hark Orchids en Sion. Tweede van links Eric Moor en uiterst rechts Ewout van den Dool van Sion. Van Hark Orchids zijn het Oliver Borrmann (uiterst links), Anja Borrmann-Hark en Jörn Winkelmann.
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties