Helicon MBO Nijmegen is Excellente School

  Op maandagavond 2 oktober ontving Helicon MBO Nijmegen het certificaat ‘Excellente School’ uit handen van Jeroen Zijlmans, Beleidsadviseur Onderwijs en Arbeidsmarkt van de VHG. De school werkt in de ogen van de vereniging excellent samen met het groene bedrijfsleven.

  Helicon MBO Nijmegen werkt met een aantal groenbedrijven samen in het programma ‘excellente scholen – excellente leerbedrijven’, dat VHG samen met enkele aoc’s heeft opgezet. In dit programma bekijken scholen en bedrijven samen het lesprogramma. Bedrijven (leden van VHG) vullen delen van het programma in, verzorgen stages van hoge kwaliteit en bieden bedrijfsstages aan docenten.

  Samenwerking

  Doel is om het groene mbo-onderwijs beter én aantrekkelijker te maken. Ook de betrokken groenbedrijven ontvingen een certificaat. Excellente School Helicon MBO Nijmegen ontving het certificaat ‘Excellente School’ voor de intensieve samenwerking met het regionale bedrijfsleven en de verrijking van het lesprogramma door gastlessen. Ook heeft de school gerichte aandacht voor de professionalisering van docenten, die door een docentenstage en intensieve contacten met het bedrijfsleven met beide benen in de sector staan.

  Verder waardeert VHG de inzet bij de BeroepsPraktijkVorming, waarin leerlingen aan gerichte opdrachten werken en goed begeleid worden. Het certificaat werd uitgereikt na afloop van de ‘Grand Prix van Nijmegen’, dat door Helicon MBO Nijmegen en de betrokken groenbedrijven samen werd georganiseerd in het kader van de Nationale Onderwijsweek in Nijmegen. Tijdens het evenement konden jongeren en andere geïnteresseerden op een ontspannen manier kennismaken met beroepen, opleidingen en bedrijven binnen de tuin- en landschapssector.

  Excellente Leerbedrijven

  De Groot Hoveniers, De Overhaag, Ruinard Hoveniers, De Enk Groen en Golf, De Tuinen van Appeltern en Gemeente Berg en Dal ontvingen het certificaat ‘Excellent Leerbedrijf’ voor hun inspanningen om in nauwe samenwerking met de school excellent onderwijs te verzorgen.

  Zo organiseren zij gastlessen als onderdeel van het lesprogramma en bieden ze verdiepende gastlessen voor leerlingen die zich in bepaalde thema’s verder willen verdiepen. Daarnaast bieden ze bedrijfsstages aan docenten voor het verrijken van hun actuele kennis en zetten ze zich in voor een goede invulling van en begeleiding tijdens de BeroepsPraktijkVorming.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties