Hoe ziet de tuin eruit in 2021?

  Het ziet ernaar uit dat we in 2021 nog veel meer tijd in de tuin zullen doorbrengen. Hoe gaan we die inrichten? Tuinbranche Nederland helpt een handje met drie voorbeeldtuinen.

  De eigenzinnige patiotuin. Foto: Maayke de Ridder

  Eigenzinnig. Zo ziet de tuin eruit voor de tuinbezitter die wel open staat voor alle maatschappelijke veranderingen die gaande zijn, maar niet zonder kritiek. Tuinontwerper Wim Wijsman maakte in opdracht van Tuinbranche Nederland een tuin waarin de vertrouwde inrichting is losgelaten. Kleine half omsloten ruimten, trappen en verhogingen vormen samen een nieuw speels geheel. De kleuren zijn uitgesproken, zowel die van de dode materialen als die van de planten. Een designmeubel maakt het ontwerp af.

  Een stukje natuur creëren

  De tuin is aangelegd bij Tuincentrum Huiting in Vianen. Behalve deze liggen er nog twee voorbeeldtuinen ter inspiratie. Eén voor mensen die hun tuin als toevluchtsoord zien en één voor mensen die in hun tuin een stukje natuur willen creëren. Nieuwsgierig naar deze tuinen? In Tuin en Landschap 5 worden ze toegelicht. Heb je een digitaal abonnement? Lees dan hier het complete artikel.

  Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties