Hyacintenactie schenkt ruim €37.000 aan jongeren met kanker

  De zogenoemde HAYAcintenactie voor betere zorg voor jonge mensen met kanker heeft dit jaar een bedrag opgeleverd van € 37.398,46. Voor de zesde keer organiseerde het AYA Zorgnetwerk samen met de Nederlandse hyacintenkwekers een inzamelingsactie voor het goede doel.

  Deze editie stond er afgelopen 24 januari in 22 ziekenhuizen een hyacintenkraam om geld in te zamelen voor het AYA Zorgnetwerk. Die verkoopactiviteit bracht net als voorgaande jaren het meeste geld in het laatje: €22941,93. Bij 13 filialen van tuincentrumketen Ranzijn Tuin & Dier waren van 25 januari tot 9 februari 2020 speciaal voor AYA pothyacinten te koop. Die verkoop bracht in totaal €2354 op.

  Bij 13 filialen van tuincentrumketen Ranzijn Tuin & Dier waren speciaal voor AYA pothyacinten te koop.

  Karren met hyacint geveild.

  Verkoop van hyacinten op de veiling is een vast onderdeel van de actie. Op de vestigingen Rijnsburg, Aalsmeer, Naaldwijk, Eelde van Royal FloraHolland en bij Plantion Ede snijhyacinten op de klok verkocht voor het goede doel. Dat bracht in totaal €5876 op. De verkochte veilingkarren met pothyacinten waren goed voor een totaalbedrag van €4130.

  Studenten halen ruim €2.000 op

  Voor het eerst waren scholieren actief betrokken bij de HAYAcintenactie. Tachtig leerlingen van de AERES MBO-school in Velp hebben op open dagen 775 bossen hyacinten verkocht. Op die manier konden zij €2.096,53 overmaken naar het AYA zorgnetwerk

  De HAYAcintenactie is een samenwerking tussen hyacintenkwekers, zorgprofessionals, vrijwilligers, de bloemenveiling en vele anderen. Met de opbrengst van deze actie kunnen zorgprofessionals worden opgeleid, waardoor zorg voor jongeren met kanker (AYA’s) kan worden ingezet en verbeterd op lichamelijk, sociaal en emotioneel gebied.

  In 2019 is  €33.000 ingezameld tijdens de HAYAcintenactie

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties