Hyacintenbroeiers halen €33.000 op voor jeugdkanker

Broeiers van snijhyacint en een broeier van pothyacint hebben samen €33.000 ingezameld tijdens hun HAYAcintenactie, een samenwerking met het Nationaal AYA ‘Jong & Kanker’ Platform.

Voor de vijfde keer op rij organiseerde Stichting Nationaal AYA ‘Jong & Kanker’ Platform samen met de Nederlandse hyacintenkwekers de HAYAcintenactie. Dit jaar zijn in 18 ziekenhuizen hyacinten verkocht om zoveel mogelijk geld op  te halen voor de zorg aan jongvolwassenen (AYA’s, ofwel Adolescents & Young Adults) met kanker. Uiteindelijk zijn er ruim 6.000 bosjes (a €4) snijhyacinten verkocht. Broeiers van snijhyacinten brachten een kar bloemen bijeen die op klokken bij Royal FloraHolland werd verkocht. Dat leverde €4.500 euro op.

Op initatief van broeier Gert Jan Hogervorst kwam voor het eerst ook een bijdrage van de groep pothyacinten. Bij dertien filialen van Ranzijn zijn 3 hyacinten op pot voor €6 verkocht, waarvan het tuincentrum €2 euro doneerde aan AYA. In totaal is zo ongeveer €3.400 opgehaald.

Het officiële eindbedrag komt uit op ongeveer €33.000. De cheque gaan de broeiers begin maart zelf overhandigen aan vertegenwoordigers van Stichting Nationaal AYA ‘Jong & Kanker’ Platform, dat kantoor houdt in Utrecht.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties