Larenstein legt tijdelijk voedselbos aan voor boekenweek

  Hogeschool Van Hall Larenstein legt voor de boekenweek (10 t/m 18 maart) een tijdelijk voedselbos aan in De Rozet in Arnhem.

  Het thema van de boekenweek is ‘natuur’. Dit was voor het lectoraat Management of Forested Landscapes van de hogeschool aanleiding om het voedselbos centraal te stellen. In cultureel centrum De Rozet in Arnhem wordt daarom een tijdelijk voedselbos aangelegd. Dit gebeurt door Hans Kluijt, voedselbosdeskundige en kweker van bijzondere fruitrassen.

  Jipkesforest
  Rondom het voedselbos organiseert het lectoraat diverse lezingen en tentoonstellingen, zo vertelt lector Eurídice Leyequién Abarca over het onderzoek naar voedselbossen wereldwijd en verzorgt Hans Kluijt een lezing over voedselbossen in de praktijk, hij heeft onder meer het Jipkesforest in Nijverdal aangelegd.

  Een voedselbos is een combinatie van natuur en landbouw. Het is een speciaal ontworpen bos gevuld met vaste planten, struiken en bomen in zeven lagen die allemaal wat eetbaars bieden. Door biodiversiteit en bodemleven te stimuleren ontstaat een veerkrachtig ecosysteem dat grotendeels voor zichzelf zorgt.

   

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties