Lesmateriaal over GrowApp en essentaksterfte voor Boomfeestdag

  Naar verwachting doen morgen, woensdag 14 maart, zo’n 100.000 kinderen mee aan de 62e editie van de Boomfeestdag. Kinderen planten niet alleen bomen, ze leren er ook over. Daarvoor heeft Stichting Nationale Boomfeestdag verschillende lesmaterialen beschikbaar. Er zijn ’lesbrieven’ beschikbaar over onder meer de GrowApp, essentaksterfte, boomziekten, het gebruik van verschillende bomen en vruchten van bomen.
  Met de GrowApp kunnen kinderen zelf met hun smartphone de verandering gedurende de seizoenen en de groei van hun zelfgeplante boom of struik vastleggen en onderzoeken. Om kinderen deze seizoenveranderingen bewuster te laten meemaken en te onderzoeken hebben de milieuonderzoekers van GLOBE Nederland met steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds een GrowApp lesbrief ontwikkeld voor de Boomfeestdag.
  De initiatiefnemers vragen kinderen om na het planten van hun boom of struik een foto met de GrowApp te maken en bij de foto in het opmerkingenveld #BFD2018 en #mijnboomfeestdag te typen. Alle Boomfeestdag GrowApp foto’s en time-lapse video’s kunnen dan bij elkaar getoond worden.

  Essentaksterfte
  Essentaksterfte speelt een belangrijke rol bij de 62e boomfeestdag. Zo wordt er in de gemeente Oldambt het startsein gegeven van de essenvervangcampagne van Staatsbosbeheer. Ook is er lesmateriaal beschikbaar over essen en  essentaksterfte.

  Wormen
  Greenguard heeft een powerpointpresentatie gemaakt over regenwormen, speciaal voor in de klas. Kinderen krijgen algemene informatie over regenwormen en leren over het nut van de beestjes en hoe je ze kunt inzetten. Scholen kunnen bij Greenguard een pakket regenwormen bestellen inclusief lesmateriaal.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties