Meer dan 2.500 bomen geplant bij Lokale Boomfeestdag Zundert

Leerlingen van verschillende basisscholen in de gemeente Zundert, zullen op woensdag 16 maart samen 2,750 jonge bomen planten tijdens de Lokale Viering Boomfeestdag. Tijdens de Nationale Viering, die op 16 november in Zundert staat gepland, zal de plantopgave door de kinderen worden afgerond.

De nationale viering van de Boomfeestdag zou op 16 maart zijn geweest. Vanwege corona is uit voorzorg besloten deze op te schuiven naar 16 november. De Stichting Nationale Boomfeestdag benadrukte echter dat het gemeenten en scholen vrij staat om, zoals ook in Zundert is gebeurd, een lokale dag te organiseren op de oorspronkelijke datum.

Zaadgaard

De jonge bomen worden geplant bij het Business Centre Treeport (BCT) als eerste deel van een zaadgaard. Onder meer inheemse soorten als Prunus padus en Acer campestre worden hierbij geplant, om in de toekomst in de behoefte aan inheems boomzaad te kunnen voorzien.

Deze week kregen de kinderen op school bezoek van manager Treeport David Bömer, die uit kwam leggen wat een zaadgaard is en waarom deze wordt aangelegd. Op 16 november mogen de kinderen de aanplant rond het BCT afronden, dan samen met hun leeftijdsgenoten uit de Belgische buurgemeente Hoogstraten.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties