Meisje (6) in ziekenhuis overleden na ongeval grasmaaier

  Het zes-jarige meisje dat vorige week nabij haar school in Kampen onder een grasmaaier terecht kwam, is in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden. Dat heeft burgemeester Koelewijn van de gemeente Kampen meegedeeld.

  Het ongeluk gebeurde woensdag 12 september tijdens de pauze van de nabijgelegen basisschool. kinderen van de school speelden op een grasveld dat bij de school ligt. Op dat moment was een 29-jarige groenmedewerker in opdracht van de gemeente bezig het gras te maaien.

  Uitgegleden

  Tijdens het spelen kwam het kind onder de maaimachine. Volgens getuigen is het meisje uitgegleden en daardoor onder de machine terecht gekomen. Op het moment van het ongeval speelden er meerdere kinderen in de omgeving.

  De 29-jarige bestuurder van de maaimachine is na het ongeluk aangehouden en verhoord door de politie. De politie onderzoekt hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Dit wordt gedaan door de afdeling Verkeersongevallenanalyse. Ook worden getuigen gehoord. Op basis van de onderzoeksresultaten zal het Openbaar Ministerie een beslissing nemen.

  Ongelukken

  Regelmatig vinden ongelukken plaats met maaimachines. Afgelopen jaar kwamen twee bestuurders om tijdens werkzaamheden met een maaimachine. Vorig jaar werd ook een kind door een maaimachine overreden.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties