Nieuw netwerkorganisatie Natuurpro opgericht

  Acht hoveniersbedrijven, vier ecologische adviesbureaus, de Vlinderstichting en de Vogelbescherming werken voortaan samen onder de naam Natuurpro.

  De nieuwe netwerkorganisatie wil specifiek werken aan een groenere leefomgeving in zowel de stad als op het platteland met de focus op natuur. Door natuur in de directe leefomgeving aan te leggen, kunnen volgens Natuurpro maatschappelijke problemen, zoals wateroverlast, hittestress en de slechte luchtkwaliteit, deels worden opgelost.

  Multidisciplinaire projecten
  Door hun kennis en krachten te bundelen is Natuurpro in staat multidisciplinaire projecten op te pakken. De aangesloten bedrijven zijn werkzaam in de groenvoorziening, natuurontwikkeling en ecologie. Daarnaast is Natuurpro in gesprek met diverse landschapsarchitectenbureaus.

  Essentaksterfte en BREEAM
  De bedrijven en organisaties die nu aangesloten zijn bij Natuurpro vormen ook het samenwerkingsverband Heem. Heem is gespecialiseerd in kruidenrijke vegetaties, onder de naam Natuurpro werken de partners aan veel meer thema’s; onder meer essentaksterfte, BREEAM, natuurinclusief bouwen en tijdelijke natuur.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties