Omzet Voorjaar Showroom Groen-Direkt ligt iets lager dan vorig jaar

  Groen-Direkt is zeer tevreden over de verkoop tijdens de Voorjaar Showroom. Vanwege corona kwamen minder bezoekers fysiek langs, maar veel bezoekers kochten via de webshop. De omzet ligt net iets lager dan tijdens de Groen-Direkt Voorjaarsbeurs vorig jaar. Groen-Direkt spreekt gezien de omstandigheden van een ’uitzonderlijk resultaat’.

  Doordat klanten meer digitaal bestelden is de verkoop tot nu toe bijna gelijk aan de omzet van de Voorjaarsbeurs van afgelopen jaar. Vooral Oost-Europese en Scandinavische landen hebben volgens Groen-Direkt goed ingekocht. Externe invloeden zoals de Brexit, de huidige voorzichtigheid van tuincentra door de aanhoudende lockdown en het winterse weer blijken beperkt effect te hebben gehad op de verkopen. Groen-Direkt spreekt van een uitzonderlijk resultaat dat, naast het aangeboden sortiment, ook komt door hogere prijzen.

  De Voorjaar Showroom van Groen-Direkt is alleen op afspraak te bezoeken: 50 bezoekers per dagdeel mogen naar binnen. (foto: Groen-Direkt)

  De Voorjaar Showroom van Groen-Direkt startte op 2 februari en heeft een flexibele einddatum zodat inkopers tijd krijgen hun inkopen te doen. De aangepaste editie had een lager aantal bezoekers dan de gewoonlijke tweedaagse voorjaarsbeurs. Als gevolg van coronamaatregelen konden 50 bezoekers per dagdeel uitsluitend op afspraak de showroom bezoeken. Om extra bezoekmogelijkheden te creëren, is de Voorjaar Showroom verlengd tot eind februari.

  Buxus is populair

  Acer en Magnolia waren hardlopers tijdens de Voorjaar Showroom en op basis van de verkoopcijfers blijkt Buxus dit jaar weer populair te zijn.

  Het digitale Product Promotie Plein was nieuw dit jaar: een combinatie van een fysiek onbemande en digitaal bemande stand. Hierdoor konden bezoekers het aanbod van kwekers fysiek bekijken en op een laagdrempelige manier online een-op-een contact met de kweker leggen. Ook via de webshop kon het vernieuwde Product Promotie Plein bezocht worden. Groen-Direkt organiseert dit voorjaar wekelijkse monsterpresentaties. Bezoekers kunnen uitsluitend op afspraak het nieuwe en actuele aanbod fysiek bekijken.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties