Nieuwighedenkeuring als eerste aanzet tot fysiek Plantarium

Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij, de organisatie achter Plantarium, organiseert dit jaar een nieuwighedenkeuring tijdens de Najaarsbeurs Groen-Direkt. Daarmee spreekt zij van een eerste aanzet tot een fysiek Plantarium.

Dit jaar vindt geen fysiek Plantarium plaats en daarom treedt Groen-Direkt op als gastheer voor de nieuwighedenkeuring. De Najaarsbeurs Groen-Direkt vindt plaats op 25 en 26 augustus. Op de eerste beursdag worden de inzendingen voor de nieuwighedenkeuring gepresenteerd en wordt de beste nieuwigheid bekend gemaakt.

KVBC jureert

De organisatie van de nieuwighedenkeuring is in handen van de Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij. De keuringscommissie van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen (KVBC) jureert de inzendingen. Op basis van alle beoordelingen komt één plant als beste nieuwigheid 2021 naar voren.

De jurering van de nieuwigheden is in handen van de keuringscommissie van de KVBC, hier in actie tijdens een eerdere keuring. (Foto: Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij)

De organisatie van een nieuwighedenkeuring tijdens de Najaarsbeurs Groen-Direkt betekent – in ieder geval qua nieuwigheden – een hernieuwde samenwerking tussen Plantarium en Groen-Direkt. In een eerder interview zei Jan de Vries, als nieuwe voorzitter van Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij, al dat hij een samenwerking met Groen-Direkt niet uitsloot.

Aanmelden

Bedrijven kunnen hun nieuwigheden tot 11 augustus aanmelden.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties