Studenten storten zich op duurzame tuinbouw

  Studenten van de universiteiten Leiden, Delft en Rotterdam gaan zich buigen over vraagstukken betreffende innovatie en duurzaamheid in de Zuid-Hollandse glastuinbouw. Ook al is het thema ’Duurzame Voedselproductie’ gedoopt; de initiatiefnemers laten nadrukkelijk weten dat vraagstukken uit de sierteelt door studenten kunnen worden gekozen en opgepakt.

  Op 1 oktober 2018 tekenen Topsector T&U en het Leiden-Delft-Erasmus Centre for Sustainability een intentieverklaring op het gebied van duurzame tuinbouwproductie. De masterstudenten van het LDE Centre for Sustainability gaan de komende jaren samen met de tuinbouwbedrijven uit het tuinbouwcluster van Zuid-Holland onderzoeken hoe de sector nog beter kan aansluiten op deze grote maatschappelijke uitdagingen.

  De Topsector formuleert vraagstukken met zoveel mogelijk daaraan gekoppeld geïnteresseerde bedrijven die de vraagstukken willen oplossen. Ze moeten vallen binnen de thema’s: circulaire tuinbouw, duurzame delta’s, gezondheid & welbevingen en digitalisering.

  Loek Hermans, boegbeeld van Topsector T&U: ‘De samenwerking zal er voor zorgen dat studenten van de Universiteit Leiden, TU Delft en Erasmus Universiteit Rotterdam samen met ons de innovativiteit en duurzaamheid van het tuinbouwcluster in Zuid-Holland gaan versterken. Masterstudenten ondersteunen MKB-ondernemers met innovatievraagstukken, waarbij de resultaten van hun onderzoek breed binnen de sector verspreid zullen worden. Voor ondernemers en studenten een goede zaak.’

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties