Tentoonstelling over Piet Oudolf en LOLA in Heerlen

  De museums gaan dit weekend weer open en een tip van Tuin en Landschap is de tentoonstelling Landscape Works in het glaspaleis in Heerlen, gewijd aan Piet Oudolf en LOLA Landscape Architects.

  De twee toonaangevende landschapsarchitecten zijn beiden actief in de Limburgse regio Parkstad. Ze werken samen aan Leisure Lane, het 26 km lange fietspad met brede plantstroken dat verschillende gemeenten met elkaar verbindt, en aan de inrichting van de tuinen rondom Kasteel Etzenrade. De tentoonstelling plaatst het werk van de beide ontwerpers in een breder perspectief en laat zien welke belangrijke invloed zij hebben op de publieke ruimte waarin het prettig is om te verblijven.

  Beeldende kunstenaars

  Zo toont de tentoonstelling de transformatie van tuinen en landschappen die door Piet Oudolf en LOLA Landscape Architects zijn ontworpen. Van de High Line in New York, de tuinen van Hauser & Wirth in Somerset, de Star Maze in Tytsjerk, het bos- en sportpark in het Chinese Shenzhen naar Leisure Lane in Parkstad. Negen beeldende kunstenaars zijn gevraagd om te reageren op het werk van de landschapsarchitecten.

  Tuin en Landschap kreeg donderdag 3 juni al een privé-rondleiding van artistiek directeur Fabian de Kloe. In nummer 12 staat een uitgebreid verslag van dit inspirerende bezoek. Tot en met 17 oktober is de tentoonstelling nog te zien.

  Foto: Hans van Horssen

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties