Tuinonderhoud na schilderen meest uitbestede klus

  Nederlanders zijn van plan het komende half jaar 4,9 miljoen klussen uit te besteden. Dat blijkt uit de Klusmonitor van online klussensite Werkspot.

  Meest uitbesteed worden schilderklussen, op de voet gevolgd door tuinonderhoud en de badkamer. Gemiddeld besteden Nederlanders €3.198 aan een klus.

  Huizenmarkt

  Aanjager van de klussenexplosie is de huizenmarkt die nog steeds volop in beweging blijft. Dit blijkt ook duidelijk uit een vergelijking met de eerste helft van eerdere jaren. In 2015 werden de eerste zes maanden 3,7 miljoen klussen uitbesteed, in 2016 3,8 miljoen en in 2017 al 4,3 miljoen. Die stijging zet dus ook dit jaar door.

  Volle agenda

  Volgens ceo van Werkspot Ronald Egas is dit geweldig nieuws voor vakmensen. „Zij hebben weer een volle agenda. De overhitte huizenmarkt van 2017 heeft gezorgd voor ontzettend veel werk in de sector.”

  De meeste Nederlanders vinden de vakman nog immer via-via, zo’n 48%. Toch geeft ook een grote groep, zo’n 57% aan dat zij online reviews gebruiken bij de keuze van een vakman.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties