Van den Bos flowerbulbs gunt braakliggend perceel aan bijen

Op een braakliggend hoek grond langs de N213, een weg waar ook vestiging Naaldwijk Royal FloraHolland aan grenst, wordt onderdeel van het initiatief Honey Highway. Van den Bos flowerbulbs zaaide wilde bloemen op de plek waar tot voor kort hun kas stond.

Honey Highway is bedacht door biologisch-dynamisch imker Deborah Post uit Den Hoorn. Zij wil iets doen om bijen, hommels en vlinders te behouden en terug te brengen in Nederland. Snel en op grote schaal. Van den Bos flowerbulbs bestelde bij haar zaad van 11 soorten eenjarige bloemen. Als de grond begin volgend jaar weer deels bebouwd is, wil het bedrijf hoeken grond in orde maken en inzaaien met een meerjarig bloemenmengsel van Honey Highway.

Honey Highway

Post heeft als ambitie om zoveel mogelijk bermen van rijkswegen, spoorrails, provinciale wegen, dijken en braakliggende hoeken grond van ondernemers in te zaaien met meerjarige streekeigen wild bloemen. Ze kreeg al €35.000 euro voor tien jaar beheer en onderhoud van een Honey Highway van 6 km langs de nieuwe A4 Midden-Delfland, tussen Delft en Schiedam. Spoortrajecten Nijmegen-Den Bosch en Zutphen-Winterswijk zijn na een opknapbeurt ook al ingezaaid. Honey Highway heeft onder andere een partnership met de Dutch Flower Group.

Honey Highway werkt nauw samen met andere partijen in Nederland die bloemenzaad uitstrooien op braakliggende grond. Dit zijn Food4Bees (Brabant), het Bijenlint Zutphen/Deventer, Biodynamische imkers www.bdimkers.nl, Vlinderstichting en Natuurmonumenten.

Dertien medewerkers van Van den Bos flowerbulbs zaaiden week 26 zaad van wilde bloemen op het perceel waar eerst hun show-/selectiekas stond aan de N213 in Honselersdijk. Hiermee neemt ze deel aan initiatief Honey Highway
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties