Trend op IPM: verpakken moet groener

  De nieuwe Verpakkingswet in Duitsland houdt de gemoederen van exporteurs bezig. Dat bleek vorige week op de Duitse vakbeurs IPM. Op het internationale event in Essen toonden veel telers milieuvriendelijke alternatieven voor plastic. De ultieme vervanging lijkt echter nog niet gevonden. Duurzaamheid is ook hot bij plantgezondheid.

  De zoektocht naar duurzame alternatieven voor hoezen, trays en ander verpakkingsmateriaal viert hoogtijdagen. De wereldwijde discussie over de plastic soep in oceanen is een duidelijk signaal dat het anders moet met verpakken.

  Nog zo’n aanjager van verduurzaming is de nieuwe Duitse ‘Verpackungsgesetz’ die op 1 januari jongstleden is ingegaan. Duitsland is immers een belangrijke importeur van bloemen en planten. Degene die deze producten de grens overbrengt moet betalen voor de verwerking van de consumentenverpakkingen. De wet geldt voor alle verpakkingen die de consument weggooit, zoals hoezen, potten voor tuinplanten, etiketten en stokken. De wet geldt niet voor een pot die bedoeld is om de hele levensduur bij de plant te blijven, zoals bij kamerplanten het geval is.

  Dit artikel verder lezen?

  Uw voordelen

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties