Vogelbescherming start campagne om tuinen te vergroenen

  Vogelbescherming Nederland lanceert MijnVogeltuin.nl, waarmee een grote campagne voor vergroening van Nederlandse tuinen start. Grote trekker van de website is de postcode-scanner waarmee tuinbezitters binnen een oogwenk ontdekken welke vogels er in hun tuin leven.

  Men kan direct met de vergroening van de tuin aan de slag door de gepersonaliseerde tuintips.  Zo wordt tuinieren leuker, groener en krijg je als bonus een hoop gevleugelde vrienden.

  Gelukkiger

  Een koolmees in een stadstuin of een grote bonte specht in een tuin aan de rand van een bos. Elke tuin trekt andere vogels. Uit onderzoek blijkt dat de meeste mensen blijer en gelukkiger worden van de vogels in hun tuin (GFK onderzoek 2018: 95% van de tuinbezitters wil meer vogels en dieren in de tuin). Toch weten veel mensen niet wat ze kunnen doen om die vogels daadwerkelijk naar hun tuin te krijgen.

  Verspreiding

  De site werkt heel eenvoudig. Na het invullen van een postcode vertelt MijnVogeltuin.nl welke vogels er in de buurt leven. Door jarenlang onderzoek weet Vogelbescherming precies hoe de verspreiding van de tuinvogels in Nederland is. Maar de website gaat nog verder. Er kan een keus gemaakt worden uit vijf vogels die iemand graag in zijn tuin zou zien. MijnVogeltuin.nl geeft vervolgens gratis tuinadvies op maat hoe de gekozen vogels door inrichting van de tuin naar de tuin te lokken zijn.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties