‘Nederlander wil meer groen in nabije omgeving’

Van de Nederlanders heeft 65% behoefte aan meer groen in de nabije omgeving van betere kwaliteit. Dat blijkt uit onderzoek door Motivaction in opdracht van Vogelbescherming Nederland. In het onderzoek is gekeken welke plek natuur heeft ingenomen tijdens de intelligente lockdown.

De resultaten laten zien dat Nederlanders veel behoefte hebben aan toegankelijke natuur in de buurt. In de chaotische en stressvolle tijd aan het begin van de coronacrisis waren het de groene plekken waar Nederlanders zich even konden opladen.

Investeren in groen

Volgens Vogelbescherming Nederland onderstrepen de uitkomsten hoe belangrijk het is om te investeren in groen. De Vogelbescherming denkt hierbij niet alleen aan natuurgebieden en nationale parken, maar ook aan stadsparken en een natuurrijker boerenland.

„Het moet voor iedereen mogelijk zijn om in de nabije omgeving een plek te hebben om tot rust te komen en te genieten van natuur, ongeacht economische status en stedelijkheid. Het onderzoek laat namelijk duidelijk zien dat de toegang tot natuur niet gelijk verdeeld is tussen Nederlanders. De hoogste inkomens hebben meer natuur om zich heen en wonen vaker dichterbij natuur.”

Het onderzoek is in de maand juli gehouden onder ruim duizend deelnemers.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties