150 jongeren aan een baan helpen in Zuid-Holland

Vanuit de Human Capital Agenda Zuid-Holland is het initiatief gestart om 150 jongeren in Zuid-Holland aan een baan te helpen. Dit zijn plekken voor jongeren die op dit moment moeilijk aan een baan kunnen komen. Dat meldt Greenport West-Holland op haar website.

Bedrijven kunnen zich aanmelden om een startende jongere een jaar lang een arbeidscontract aan te bieden. Voor de werkplek kan het bedrijf subsidie aanvragen. Met deze subsidie kan het bedrijf een tegemoetkoming van 20% van het bruto jaarsalaris voor het eerste jaar ontvangen (met een maximum van 10.000 euro per kandidaat).

Bijdrage leveren aan digitalisering
Deelnemende bedrijven moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet het bedrijf actief zijn in één van de sectoren Life Sciences & Health, cybersecurity, hightech-maakindustrie, tuinbouw of haven of een bijdrage leveren aan de transities digitalisering, energietransitie en circulaire economie. Alle voorwaarden staan op de website www.kickstartyourcareer.nl

Iedere werkplek is een kans voor een jongere
Jongeren die op of na 1 maart 2020 minimaal een mbo-3-diploma en maximaal een hbo-diploma hebben behaald komen in aanmerking, als zij minder dan een jaar relevante werkervaring hebben. Het gaat om jongeren die op dit moment moeizaam aan een baan komen. Dit geldt voor alle jongeren, behalve jongeren met een IT-, onderwijs- of zorg-achtergrond. Want, in de IT, onderwijs en zorg zijn er op dit moment genoeg baankansen. Na selectie en matching wordt er gekeken of de jongere bij- of omscholing nodig heeft.

Jeugdwerkloosheid stijgt door corona
De jeugdwerkloosheid loopt snel op, sneller dan de algemene werkloosheid. Uit cijfers van het CBS bleek dat in augustus 2020 11 procent van de jongeren (15 tot 25 jaar) werkloos was, terwijl dat onder de rest van de beroepsbevolking 4,6 procent is. Meer dan een verdubbeling dus. „De werkloosheid is onder jongeren veel harder opgelopen”, zegt hoofdeconoom van het CBS Peter Hein van Mulligen, in een artikel van EenVandaag.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties