20ste jubileum Fleuramour

Van vrijdag 25 tot en met maandag 28 september 2015 viert Fleuramour, Passion for flowers haar 20ste jubileum. Het zal een feesteditie worden met nog meer bloemen en bloemenbeleving.

Tijdens Fleuramour, het grootste internationale bloemenevent, wordt de Landcommanderij van Alden Biesen versierd met bloemen. Meer dan 100 floral designers uit binnen- en buitenland zullen na een maandenlange voorbereiding de ruimtes in het kasteel aankleden met tienduizenden bloemen.

Elk jaar zien meer dan 15.000 bezoekers de bloemenpracht. Voor deze feesteditie van Fleuramour zal de designer Tomas De Bruyne de erekoer van het kasteel omtoveren tot een belevenis met duizenden Avalanche rozen van Meijer Roses.

Met de studenten van EMC wil De Bruyne aantonen hoe belangrijk vorming is in de florale sector. Samen zetten ze boeiende demonstraties en workshops neer.

Ook dit jaar wordt het stadhuis van Bilzen weer in de bloemen gezet door Bilzerse floristen: Ludwig Hardy (bloemen Hardy), Jos Berx (Bloemenatelier Janelke) en Carla Vanheusden (Bloemkepluk). Ze zullen met 4.000 anjers in verschillende kleuren werken. Dit concept zullen ze ook verder uitwerken op de brug van de landcommanderij in Alden Biesen.

Fleuramour vindt plaats op de Landcommanderij van Alden Biesen in Bilzen (B).