247Green vraagt branche €4 miljoen

  Het promotieplatform 247Green heeft jaarlijks €4 miljoen nodig van de sierteeltbranche om te kunnen draaien.

  Dat bleek donderdag 15 mei op de jaarvergadering van branchevereniging van handelaren VGB in Kasteel de Wittenburg in Wassenaar. 247 Green heeft een exploitatiebegroting van €6 miljoen. €2 miljoen wordt gedekt door inkomsten uit onder meer reclames. Het overige bedrag dient opgebracht te worden door de sector.

  De initiatiefnemer, kweker en veredelaar Peter van der Pol, hoopt daarbij op de steun van een zo’n breed mogelijke coalitie uit de sector. Hij noemde onder meer partijen als Anthos, VGB, FloraHolland, VBW, Plantion, Plantum en Tuinbranche Nederland.

  Geen uitgave maar investering

  Van der Pol benadrukte dat de bijdrage van de branche geen uitgave is, maar een investering. Binnen drie tot vijf jaar denkt hij breakeven te draaien, daarna wordt er winst gemaakt en daar profiteert de sierteeltbranche ook van.

  Grote vraag is hoe de eventuele bijdrage van VGB-handelaren geheven gaat worden. Anderhalf jaar geleden kwam er een eind aan de bijdrage van deze handelaren aan Bloemenbureau Holland doordat er geen heffingssystematiek gevonden kon worden.

  Dicht bij realisatie
  Peter van der Pol gaf dinsdag 13 mei op een bijeenkomst over assortimentsverschraling al aan heel dicht bij realisatie van 247Green te zijn.

  247Green is een promotieplatform. Met een themakanaal, online community en evenementen wil Van der Pol de consument enthousiast maken voor groen.

  Na Nederland wordt het promotieplatform uitgerold over heel Europa.