400.000 euro subsidie voor IDC Robotisering

Demokwekerij Westland heeft €400.000 Europese subsidie gekregen vanuit het EFRO-programma ’Kansen voor West’. Hiermee gaat de Demokwekerij, samen met TU Delft, TNO en het bedrijfsleven, een traject opzetten om robotisering toepasbaar te maken voor de glastuinbouw.

Het bedrijfsleven draagt eveneens €400.000 bij in dit traject. De bedoeling is om werkende robots uit andere sectoren te laten zien in het nieuwe IDC Robotica, dat op 2 oktober geopend in Demokwekerij Westland. Telers kunnen hier bekijken of de robots handelingen zouden kunnen overnemen binnen hun eigen kwekerij. „Zo willen we er achter komen of er al oplossingen bestaan, die we met kleine aanpassingen geschikt kunnen maken voor de glastuinbouw”, zegt Peet van Adrichem, directeur van Demokwekerij Westland. In dat geval wordt er een prototype gebouwd. Dit valt binnen het project.

In week 48 vindt er een cross-over event plaats. Hiervoor zijn onder andere bedrijven uit de medische wereld, ruimtevaart technologie, offshore en landbouwsector uitgenodigd.