50

  ‘Hebben jullie een ladder?’ Ik zit nietsvermoedend onder de veranda en had ze al verwacht. Maar een ladder? Die zag ik niet aankomen. Gelukkig staat er iemand op en loopt met de gast mee. Ik kan dat zelf een keer niet doen, want ik weet intussen ongeveer waar het over gaat. De laatste maanden zijn verschillende vrienden ook 50 geworden en daar hebben we dezelfde geintjes uitgehaald.

  Na wat geluidsoverlast van het hak en zaagwerk mag ik dan eindelijk mee gaan kijken. Voor de kwekerij staat een breed scala aan Abrahams. Een golfer met mijn gezicht, met helaas, meer ballen in de vijver dan erover. Een wielrenner op een stapel pallets die voorover van zijn fiets lijkt af te vallen, mooi om te zien hoe mijn afdalingscapaciteiten worden gewaardeerd. Een blote man voor een raam, met daaronder de spreuk ‘Hallo Lente’. Tja, toen ik dat op een zondagochtend in mijn adamskostuum uit het slaapkamerraam riep, had ik de reactie ‘Hallo buurman’ ook niet verwacht. Dus dat mag best even aangestipt worden.

  Aan de straat zit een Abraham tussen 2 metersgrote wietplanten. Verschillende spandoeken met ‘Wietknippers gezocht vanaf 50’, ‘Bezorgers vanaf 50’ en ’Dealers gezocht vanaf 50’ versieren de beukenhaag. Aan de gevel hangt een groot spandoek met de tekst ‘Enjoint Euonywiet’. Gelukkig is uit voorzorg het geheel al afgezet met politielinten.

  Ik weet nog hoe ik die vriendengroep de steksteekrobot liet zien. En dat ik per ongeluk vertelde dat er ook cannabis mee gestekt werd. En dat moet je tegen een groep medeondernemers nooit zeggen. Binnen no-time hadden ze een heel nieuw businessmodel bedacht voor mijn kwekerij. En dat lieten ze dus tot mijn verjaardag niet meer los.

  Ik app foto’s van dit hele spektakel naar een collega. En binnen een paar tellen heb ik een reactie. ‘1 Ronde en je kan met pensioen’. Moet ik dan echt gaan nadenken of ik mijn teeltplan aan moet passen zodat ik wat eerder kan stoppen met werken?

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties