Aan het nemen van risico’s zitten grenzen

Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen organiseerde op 29 januari de Innovation Meetup HortiRisk ’Succesvol ondernemen in een onzekere wereld’. Uit de online discussie kwam naar voren dat risico’s bij het ondernemerschap horen, maar dat die ook begrensd zijn. Met het roer radicaal omgooien, komen doelen niet eerder in beeld.

Het coronavirus heeft laten zien dat ondernemers in een onzekere wereld leven. En alhoewel de huidige pandemie uitzonderlijk is, wordt de tuinbouw regelmatig met onzekerheden geconfronteerd. Of het nu quarantaine-organismen zijn die opduiken of cybercriminelen die toeslaan. Hoe kun je als ondernemer in zo’n onzekere wereld toch je doelen realiseren, was de centrale vraag tijdens de Meetup.

De inleiders phalaenopsiskweker René Hendriks en tomatenkwekers Wim Peters en Paul van Schie zaten aardig op een lijn. In een dynamische sector als de tuinbouw ben je min of meer genoodzaakt risico’s te nemen. Echter, tot een zekere grens. Onzekerheden vragen immers ook van ondernemers om met beide benen op de grond te blijven staan, ook al is dat lastig. Flexibiliteit heeft een grens. Het mag de bedrijfscontinuïteit niet in gevaar brengen.

Lees verder over de Meetup in de Bloemisterij van deze week of via deze link.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties