Aandacht voor Festa dei Nonni op WereldExpo

De eerste drie dagen van oktober staat de Festa dei Nonni centraal in het Holland-paviljoen op de WereldExpo in Milaan. De feestdag dient zo internationaal aandacht te krijgen.

De deelname aan de WereldExpo wordt dit jaar een belangrijk thema in de campagne van de Festa dei Nonni. De Italiaanse Grootouderdag wordt gepromoot door de Felini Foundation in samenwerking met het comité Festa dei Nonni (CFN) en de Vereniging voor de Groothandel in Bloemkwekerijprodukten (VGB).

In Europa zijn meer dan 60 miljoen grootouders en deze groep wordt de komende jaren groter. Grootouderdag heeft in Italië inmiddels al een grote bekendheid van 80%. De WereldExpo biedt volgens Felini Foundation en VGB een prachtig podium om deze feestdag ook internationaal aandacht te geven.

De 34e editie van de World Expo in Milaan is overigens goed van start gegaan. Het openingsweekend was zeer succesvol met ruim 200.000 bezoekers. Daarvan hebben zeker 30.000 mensen het Nederlandse paviljoen bezocht. Hiermee is het Nederlandse paviljoen het een na best bezochte paviljoen op de WorldExpo.