Aanleg warmtenet in Westland van start

Op basis van de testresultaten van de eerste Triasboring in Naaldwijk hebben banken groen licht gegeven voor de aanleg van een warmtenet, dat de aardwarmte van Trias Westland moet gaan distribueren. Donderdag 22 maart zijn alle overeenkomsten met de aannemers en leveranciers ondertekend. Rotterdam Engineering is verantwoordelijk voor de detail engineering. Hak Leidingbouw en Welvreugd gaan samen het warmtenet aanleggen. Logstor levert de buizen.

Een impressie van de warmteleidingen van Trias Westland

Bijzonder is dat deze partijen met Trias Westland samenwerken in een bouwteam. Normaal maken de opdrachtgever en engineers eerst het ontwerp, dan volgt de aanbesteding en daarna gaat de aannemer het project volgens plan realiseren. In dit project werkt iedereen samen aan het beste ontwerp en de beste uitvoeringsmethodiek. „Dit is nodig omdat het op sommige plaatsen een hele uitdaging is om een geschikte plek in de ondergrond te vinden voor de warmteleidingen”, aldus de organisatie. „Deze samenwerkingsvorm benut de creativiteit en kennis van lokale aannemers en engineers van de ontwerp- tot en met de realisatiefase. Zo komen we tot de meest (kosten)efficiënte oplossingen.”

Eind april start de aanleg van het warmtenet aan de Broekpolderlaan. Vanaf half augustus 2018 starten de werkzaamheden aan de Zwethlaan. Om de bewoners en bedrijven uit de buurt hierover goed te infomeren, organiseert Trias Westland op dinsdag 17 april van 17.00 uur tot 20.00 uur een inloopbijeenkomst in restaurant Wollebrand. Omwonenden ontvangen hiervoor binnenkort een persoonlijke uitnodiging.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties