Aantal duurzaam gecertificeerde bloemisten blijft groeien

  Begin juli werd het honderdste certificaat van de Barometer Duurzame Bloemist uitgereikt en het aantal gecertificeerde bloemist blijft alleen maar stijgen. In het nieuwste e-magazine maakt SMK melding van 125 bloemisten.

  In 2017 waren en nog 50 bloemisten in Nederland gecertificeerd. Nu – twee jaar later – zijn het er al 125 en blijven zich nieuwe bloemisten aanmelden voor certificering. Intussen is ook landelijke dekking bereikt. Hiermee wordt het steeds eenvoudiger voor inkopers om bloemisterijproducten – zoals bloemen, bloemarrangementen, boeketten en planten – maatschappelijk verantwoord in te kopen, aldus SMK.

  Inmiddels zijn ook 72 bij Fleurop aangesloten vakbloemisten duurzaam gecertificeerd, twee jaar geleden waren dat er nog 30. Als het aan de bloemenspecialist ligt worden dit er nog veel meer. ‘Onze ambitie is dat eind 2020 alle Fleurop2020 bloemisten duurzaam gecertificeerd zijn’, aldus directeur Jeroen de Zwart.

  Bij FloraNL was in 2017 ongeveer de helft van de aangesloten bloemisten gecertificeerd of druk met het certificeringstraject. Dat is nog steeds zo, alleen telt de bloemenorganisatie nu met 150 bloemisten dubbel zoveel leden als toen. De bloemistenorganisatie stelt de certificering met de Barometer Duurzame Bloemist als voorwaarde om lid te mogen worden. Daarvoor krijgen nieuwe leden twee jaar de tijd.

  Bron en beeld: SMK

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties