Aardwarmteprojecten gaan nauwer samenwerken

Ammerlaan Geothermie in Pijnacker heeft zich aangesloten bij Coöperatie Aardwarmtebeheer Nederland. „Hiermee wordt een stap gezet in een verdere samenwerking binnen de wereld van de geothermie”, zegt Willem van der Voort, voorzitter van de coöperatie. Ammerlaan Geothermie heeft jarenlang ervaring met het winnen van aardwarmte en levert behalve aan glastuinbouwbedrijven ook warmte aan een zwembad en woonhuizen.

Coöperatie Aardwarmtebeheer Nederland is begonnen als een samenwerking van drie aardwarmteprojecten in Westland: Greenwell Westland, Aardwarmte Vogelaer en Geopower Oudcamp. De coöperatie richt zich op het beheer, het onderhoud, data-analyse en de veiligheid van deze bronnen. Alle kennis die hierbij opgedaan wordt, wordt voor 100% gedeeld.

Het is zelfs mogelijk om de operatie van het doublet aan de coöperatie over te dragen en bijvoorbeeld gebruik te maken van een gezamenlijke storingsdienst. „Daar hebben wij echter niet voor gekozen”, zegt potplantenteler Leon Ammerlaan, directeur van Ammerlaan Geothermie. Zijn bedrijf heeft een eigen storingsdienst.

De coöperatie staat los van DAGO, de landelijke organisatie van aardwarmte-operators, die veel kennis verzamelt rond nieuwe projecten. De afzonderlijke leden van de coöperatie zijn wel aangesloten bij DAGO.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties