Addenda start Hebe-seizoen met open dagen

  Telersvereniging Addenda viert de start van het Hebe-seizoen met een zomertuinfeestje. Op woensdag 8 en donderdag 9 juli zijn relaties en geïnteresseerden welkom bij Addenda-kweker Boomkwekerij Out in Hazerswoude-Dorp.

  Hebe Donna Eva

  Tijdens deze open dagen introduceert Addenda drie nieuwe Hebe’s: Vinoa, Donna ‘Eva’ en een Petita Blue ‘Improved. Hebe Vinoa is het resultaat van jaren veredeling. Hij heeft glanzende blaadjes in een wijnrode kleur, vandaar de naam. Deze goed vertakkende en compacte Hebe heeft paarse bloempluimen.
  Om de start van het seizoen en de introducties te ondersteunen is er speciaal voor de groene vakhandel een compleet winkelvloerpakket ontwikkeld.

  Nieuw-Zeeland
  Hebe of struikveronica heeft z’n roots in Nieuw-Zeeland. Het blad is (grijs)groen tot roodachtig, en soms voorzien van subtiele spikkels of strepen. De bloempluimen zijn wit, roze, paars, lila of blauw. De plant is de ideale bewoner voor borders, perken en vijvers en doet het ook heel goed in pot. Hij moet tegen strenge vorst worden beschermd, maar als het niet heel koud wordt, kan hij tot in november doorbloeien.

  De Hebe-dagen zijn van 9.00 tot 17.00 uur bij Boomkwekerij Out, Burgermeester Smitweg 12 in Hazerswoude-dorp. Aanmelden en informatie opvragen kan via info@addenda.info.

  Bron en foto’s: Addenda

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties