Adequaat ingrijpen brandweer bij brand Kwekerij Loonen

Een hevige brand heeft ruim 30% van het kassencomplex van Kwekerij Loonen in Oosteind op zaterdag 23 augustus in de as gelegd. „Een aanzienlijke schadepost, maar gelukkig door adequaat ingrijpen door de brandweer is het niet verder uit de hand gelopen”, meldt eigenaar Johan Loonen.

De brandweerkorpsen uit Breda, Dongen, Gilze-Rijen, Oosterhout en ’s Gravenmoer waren snel ter plaatse toen afgelopen zaterdag schermdoeken van Kwekerij Loonen vlam vatte. Omdat de brand over de gehele kaslengte woedde, zijn ruiten ingeslagen om de brand op drie plaatsen in de kas te bestrijden. Loonen is lovend over dit optreden en is tevens blij dat niemand gewond is geraakt. Natuurlijk is hij niet blij met de schade, die in de enkele tonnen loopt. Loonen is verder blij dat alles technisch intact is gebleven. Luchtramen en verwarming doen het nog gewoon.

Over 10 dagen weer operationeel
In de kas van 1,3 ha stonden op dat moment snijchrysanten, kuipplanten en perkgoed. Gelukkig stond ook een gedeelte leeg dat net ingeruimd zou worden met primula’s. „Dit moet nu 10 dagen worden uitgesteld, want dan denk ik wel weer operationeel te zijn”, zegt Loonen. Dinsdag wordt puin geruimd en worden de eerste glazen hersteld.