‘De afknapper van de avond was Lodewijk Hoekstra’

‘Omdat het thema vandaag Digitalisering en Duurzaamheid is heb ik Lucas Vos uitgenodigd om aanwezig te zijn. Hij draagt dat onderwerp een warm hart toe blijkens zijn laatste vlog, maar helaas, hij kon vandaag niet.’

Het was op de Productbijeenkomst Zomerbloemen in Naaldwijk, een paar weken geleden dat deze woorden klonken. Marcel van Tol, voorzitter van de FPC Zomerbloemen, en Gerard Gardien, Projectleider Productspecifieke Promotie, hadden een aansprekend programma samengesteld. En mede gelokt door een heerlijk buffet togen ook wij richting Theater De Naald.

Ik was vooral benieuwd naar het in de steigers gezette Floriday.io. Een digitaal handelsplatform dat zelfs de meest verstokte veilingtribunefan over de streep moet trekken. Gerhard van der Bijl, de man die deze kar trekt bij FloraHolland, was er in ieder geval heel enthousiast over. Ik had er mijn vragen nog wel bij. Of deze Toren van Babel wereldwijd omarmd gaat worden bijvoorbeeld. Of is dit het begin van nog veel meer van dit soort platforms? Eén taal spreken valt immers niet altijd mee in de sector. Verschillende belangen en zo. Ik kon het Van der Bijl niet meer vragen, hij was direct na zijn verhaal alweer vertrokken. Beetje jammer.

De afknapper van de avond was echter Lodewijk Hoekstra. Hij is bekend van Eigen Huis en Tuin en volgens ingewijden ook van Expeditie Robinson. Een hovenier die tot de rijen der BN’ers is toegetreden. Hij verbaasde zich er over dat groen zo vaak ‘slechts’ decoratie is. En hij heeft om die reden ook niet zoveel met snijbloemen ‘die na een week alweer de kliko ingaan’. Ja, zo maak je vrienden.

Verbazingwekkend dat deze man als spreker was uitgenodigd op een avond van FloraHolland. De veiling die zo graag de world wil floweren. Hoe meer bloemen er de wereld overgaan, hoe liever. Vliegtuigen, vrachtwagens, alles. En dat allemaal voor een weekje decoratie in huis. Natuurlijk? Het mocht wat.

Gelukkig maar dat Lucas Vos verhinderd was. Duurzaamheid en Floriday. Da’s nog best lastig.

Kees van Egmond

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties