Agentschap NL en Dienst Regelingen gaan samen

Agentschap NL en Dienst Regelingen gaan samenwerken onder de naam Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). De nieuwe rijksdienst stimuleert ondernemers bij duurzaam, agrarisch, innovatief en internationaal ondernemen.

Dienst Regelingen en Agentschap NL zijn beide uitvoeringsorganisaties van het ministerie van Economische Zaken. Met de fusie ontstaat één organisatie die een zeer groot aanbod van de overheidsdiensten overzichtelijk aanbiedt. Of het nu gaat om duurzaam, agrarisch, innovatief of internationaal ondernemen, voortaan kunnen ondernemers op één plaats terecht.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland streeft ernaar om de dienstverlening aan de ondernemer te optimaliseren. Bijvoorbeeld door zoveel mogelijk diensten digitaal aan te bieden en door een scherper beeld te geven van de overheidsdiensten die voor specifieke ondernemers interessant zijn.

De fusie heeft ook een paar praktische gevolgen:
– De huidige helpdesk- en contactnummers van het DR-Loket en van Agentschap NL komen te vervallen. Vanaf 2 januari 2014 kunt u met al uw vragen terecht op nummer 088 042 42 42 (lokaal tarief).
– De websites www.agentschapnl.nl en www.drloket.nl worden samengevoegd. Via www.rvo.nl vindt u voortaan alle informatie.
– De e-mailadressen van Dienst Regelingen en Agentschap NL veranderen per 1 januari. De nieuwe e-mailadressen zijn opgebouwd uit voornaam.achternaam@RVO.nl. Mailt u naar oude e-mailadressen, dan worden deze automatisch doorgestuurd naar het nieuwe.