AgroTechniek Assen 2021 uitgesteld vanwege coronamaatregelen

  De tweede editie van vakbeurs AgroTechniek Assen die gepland was van 16 t/m 18 november, gaat niet door. Branchevereniging Fedecom zal, in overleg met de exposanten van ATA 2021, een nieuwe datum bepalen en aankondigen.

  De aangekondigde aanscherping van de coronamaatregelen maken het onmogelijk om AgroTechniek Assen 2021 doorgang te laten vinden. Beursmanager Willem Bierema: „Het is natuurlijk uitermate frustrerend dat een prachtige en uitverkochte beurs in opbouw in het zicht van de finish de wedstrijd moet staken. We gaan snel bezien wanneer de inhaaleditie van deze populaire vakbeurs op een later moment kan plaatsvinden.”

  Los van de extra coronamaatregelen heeft Fedecom in de besluitvorming nadrukkelijk de veiligheid van bezoekers en exposanten meegewogen. Bovendien voelt Fedecom de maatschappelijke verantwoordelijkheid om als sector te zorgen dat het aantal besmettingen ingedamd wordt. Directeur Gerard Heerink: „Afgelopen dagen hebben we de ontwikkelingen en de berichtgeving nauwgezet gevolgd. Vanwege de groeiende onzekerheid en twijfel in de samenleving werd het steeds duidelijker dat de beurs niet op de vertrouwde manier verantwoord zou kunnen doorgaan. En dan blijft alleen nog de pijnlijke beslissing over om de beurs uit te stellen.”

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties