Amerikanen plukken vrolijk tulpen in de regen

De tweede American Tulip Day in San Francisco is zaterdag 2 maart, ondanks de regen, naar tevredenheid verlopen. Er waren 100.000 tulpen gratis te plukken op het Union Square.

De vakorganisaties Anthos en Ibulb, beide actief voor de Nederlandse bloembollensector, zijn de trekkers van het evenement. Dit jaar was het thema ’Tulips love people’. Anthos-voorzitter Henk Westerhof opende het evenement en maakte ook onderstaande foto’s.

De Verenigde Staten zijn na Duitsland de belangrijkste afzetmarkt voor Nederlandse bollentelers. Alleen al van tulp behelst de VS-export zo’n 0,5 miljard bollen. Daarvan gaat het gros naar broeiers in de VS, de rest is droogverkoop, dus voor gebruik in tuintjes en bij particulieren. Het aandeel van de Verenigde Staten in de totale export in 2017 was 11% (handelswaarde= €140 miljoen).

De Hollandse bollen, gebroeid door Amerikanen, zorgden voor een fleurige pluktuin van 100.000 tulpen. Volgens de organisatie was de American Tulip Day weer een geslaagd evenement om promotie voor de Nederlandse tulpenbollen te maken. De pluktuin in San Francisco is ontstaan naar het voorbeeld van de pluktuin op de Dam in Amsterdam. Zo’n tuin genereert publiciteit en kan de verkoop van tulpen vergroten.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties