Aparte Tegemoetkoming Vaste Lasten land- en tuinbouw

Het Kabinet heeft een nieuw pakket steunmaatregelen gepresenteerd. Onder meer Tegemoetkoming Vaste Lasten (TLV) gaat omhoog van € 90.000 per kwartaal, naar € 330.000 per kwartaal met een plafond van € 800.000 op jaarbasis. Middelgrote land- en tuinbouwbedrijven komen hier echter niet voor in aanmerking door Europese bepalingen. Dat vindt het kabinet geen wenselijke situatie dus werkt het aan een alternatieve regeling die wel mogelijk is binnen de staatssteunkaders.

Verder gaat het percentage van de Noodmaatregel overbruggingsregeling werkgelegenheid (NOW) omhoog naar 85%, komt er een startersondersteuning en is er voor grote bedrijven de mogelijkheid van een achtergestelde lening in de vorm van herkapitalisatiefonds.

In totaal wordt €7,6 miljard extra steun beschikbaar gesteld. Het gaat om een aanzienlijk pakket, waarvan voor de TLV  €3,8 miljard extra beschikbaar wordt gesteld. De betrokken ministers Koolmees, Hoekstra en Van ’t Wout maakten de details van de maatregelen vandaag bekend.

De Tweede Kamer moet nog wel instemmen met het nieuwe steunpakket

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties