Arbeidsinspectie kritisch op arbo in kassen

De voor september aangekondigde controles van de Inspectie SZW in de glastuinbouw zullen draaien om arbeidsomstandigheden en gewasbeschermingsmiddelen. Dat heeft Glastuinbouw Nederland vernomen in een gesprek met de programmamanager van de inspectiedienst bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, die vanaf 2022 weer gewoon Arbeidsinspectie gaat heten.

Glastuinders kunnen de gehele maand september bezoek verwachten van inspecteurs, die zowel aangekondigd als onaangekondigd hun kritische blik over de daar heersende arbeidsomstandigheden zullen laten gaan. De inspecties beginnen breed en brengen, als daar aanleiding toe is, gedurende het proces meer focus op specifieke teelten.

Of telers vooraf een melding krijgen van het bezoek hangt af van de bekendheid van bepaalde bedrijven bij ISZW en van de gekozen aanpak door de betreffende inspecteur, aldus Glastuinbouw Nederland.

Op 3 augustus houdt de belangenorganisatie voor de glastuinbouw een webinar om de telers voor te bereiden op de inspecties. Wat moeten bedrijven hebben klaarliggen en hoe dienen ze om te gaan met vragen van de inspecteurs, zijn vragen waar voorzitter van Glastuinbouw Nederland Adri Bom-Lemstra en arbeidsdeskundige bij Stigas Albert van der Burg op in zullen gaan.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties