Arbeidsmigratie breder benaderen

Voor het noodzakelijke brede maatschappelijke draagvlak voor arbeidsmigratie moet de bijdrage aan brede welvaart centraal staan en niet alleen de behoefte aan arbeidskrachten van werkgevers of een goed functionerende arbeidsmarkt. Tot deze aanbeveling komt de Adviescommissie voor Vreemdelingenzaken.


Alleen maar kijken naar de behoeften aan arbeidskrachten van werkgevers in het migratiebeleid is volgens de Adviescommissie voor Vreemdelingenzaken (ACVZ) niet toekomstbestendig. De brede welvaartsbenadering betekent, dat gekeken wordt welke kansen arbeidsmigratie van buiten de EU biedt voor de huidige en toekomstige samenleving. Een afweging dient te worden gemaakt van alle belangen die in het geding zijn: belangen van werkgevers, werknemers, migranten én de ontvangende samenleving.

Lees het uitgebreide interview met ACVZ-voorzitter Monique Kremer in het Vakblad voor de Bloemisterij editie 39. Heb je een digitaal abonnement? Lees dan nu al het complete artikel en meer via mijnbloemisterij.nl.

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties