Baas Plantenservice vraagt faillisement aan

Handelaar Baas Plantenservice uit Hazerswoude-Dorp heeft vorige week faillissement aangevraagd. De uitspraak door de rechtbank in Den Haag volgt op 4 februari.

Door het faillissement vorig jaar van enige klant Praktiker/Max Bahr was de toekomst van Baas Plantenservice al langere tijd onzeker. Recente gesprekken met nieuwe potentiële klanten hebben niets opgeleverd, waarna de handelaar zich genoodzaakt zag vorige week failissement aan te vragen.

De laatste tijd heeft de handelaar geprobeerd om een samenwerking met een collega-exporteur te starten. De korte termijn waarop beslissingen moesten worden genomen maakte een samenwerking onmogelijk.

Ook besprekingen met Bauhaus, een grote Duitse retailer die 24 fillialen van Praktiker/Max Bahr had overgenomen, liep op niets uit.

Vastgoed te koop
Directeur Ad van de Wijdeven verwacht dat naast Baas Plantenservice ook het moederbedrijf, Baas Holding bv failliet gaat. Hierin is onder andere het vastgoed ondergebracht. Van de Wijdeven verwacht dan ook dat op korte termijn het gebouw van Baas Plantenservice te koop of te huur komt te staan.

Door het faillissement verliezen dertig medewerkers hun baan. Het aantal medewerkers van Baas Plantenservice was de laatste maanden al teruggebracht van zestig naar de huidige dertig.

Kwekers volledig betaald
Directie en management van het bedrijf laten weten het enorm te betreuren dat zij er niet in zijn geslaagd om Baas Plantenservice te redden. Maar daarnaast zijn ze verheugd over het feit dat ze er volgens hen in zijn geslaagd om personeel, kwekers en vervoerders tot het laatste moment volledig te betalen.

Op 4 februari volgt een definitieve uitspraak door de rechtbank van Den Haag. Van de Wijdeven verwacht dat de faillissementsaanvraag wordt gehonoreerd.

Bron: Vakblad voor de Boomkwekerij.