Beamerscherm

Ik pak de telefoon maar weer eens. ‘Met Correct.’ ’Ja, goeiemiddag, ik wil even horen of de twee projectieschermen die ik heb besteld al binnen zijn.’

’Mag ik uw postcode en huisnummer, dan trek ik het na.’ En een minuut of wat later: ’Nee, het spijt me, er is iets niet goed gegaan met de bestelling.’

Ja, het onvermijdelijke zit er nu dan toch aan te komen. Ook wij zullen eraan moeten geloven. Beeldveilen. Via e-mail zijn we gesommeerd om onze zaakjes op orde te hebben op 23 oktober. Sturen we vanaf die datum nog steeds geen foto’s mee met onze aanvoerbrieven, dan zullen we in een aparte veilgroep worden geplaatst. Het is dus slikken of stikken.

Nu willen wij natuurlijk niet voor het oog van de hele kopersnatie te kakken worden gezet, vandaar dat we inmiddels toch maar actie hebben ondernomen. Dat betekende allereerst contact opnemen met de softwareleverancier voor de broodnodige aanpassingen in het EAB-pakket. Dat bleek gelukkig niet al te veel voeten in de aarde te hebben. Een operatie op afstand van een kwartier en de boel stond klaar. Nu nog foto’s maken.

Ik had al eens eerder wat geoefend met het in de beeldbank plaatsen van foto’s. Maar daar kreeg ik korte tijd later al reactie op. ‘Die foto’s zijn niet goed hoor. De achtergrond moet wit zijn of grijs. En dat is bij deze foto’s niet het geval.’ Nee, dat klopte wel. Ik had in de schuur een emmer bloemen op een afvalcontainer gezet en een foto gemaakt met de kas op de achtergrond. Ik vond het niet eens zo gek. Zo laat je meteen wat van je bedrijf zien toch? Storytelling, dat zeg ik.

Maar goed, FloraHolland wil graag een standaardplaatje met witte of lichtgrijze egale achtergrond. Een representatief beeld qua rijpheid en kleur. De foto schuin van boven genomen, herkenbaar fust en een kwekerskaartje. En dus bestelde ik twee forse beamerschermen, voor elke tuin één. Emmer bloemen ervoor. Foto maken, klaar is Kees. Echt hoor, ik begon al helemaal in de stemming te komen. Om nu te zeggen dat ik er plezier in kreeg gaat wat ver, maar het begin was er.

Maar nu zul je dus zien dat die schermen niet op tijd binnen zijn. Staan we straks in de veilgroep ’Uitgeplaatst’. Ik ga toch nog maar eens bellen.