Kort & Bondig Bedrijven Hobaho verkoopt dienst Machines & Materialen

Hobaho verkoopt dienst Machines & Materialen

0

Hobaho, onderdeel van Dümmen Orange, verkoopt per 31 augustus 2018 de dienst die online in Machines & Materialen handelt. Het bedrijf wil nog meer focussen op bemiddelen en veredelen van bloembollen en knollen.

De nieuwe eigenaar van het digitale platform wordt HB Veilen onder directeurschap van Kees Hopman, die nog actief blijft voor Hobaho als veilingmeester van de droge bloembollen. Zijn collega’s Jos van Oosten en Marian van der Meer gaan met hem mee naar HB Veilen.

Gezond bedrijfsonderdeel

De online dienst Machines & Materialen is volgens Hobaho gezond, maar vertegenwoordigd een relatief klein percentage van de bedrijfsactiviteiten. Mede door de recente ontwikkelingen in de veredeling (o.a. weefselkweek van tulp komt er aan), verschuift de focus bij Hobaho meer naar de bloembollen; zowel veredeling, bemiddeling als het veilen van droge bloembollen. De uitfasering gaat geleidelijk en de samenwerking tussen Hobaho en HB Veilen zal nauw blijven.” licht Foeke Gardenier, algemeen directeur Hobaho, toe.

Het team van HB Veilen gaat werken vanuit BolleNoord in ’t Zand en vanuit het kantoor van veilen in het Hobaho-handelscentrum aan de Prof. van Slogterenweg in Lisse.

Foeke Gardenier, algemeen directeur Hobaho (links) en Kees Hopman, directeur van het digitale platform HB Veilen
Hans Neefjes
Hoofdredacteur Hans Neefjes is sinds december 1999 werkzaam bij het Vakblad voor de Bloemisterij.

Reageer op dit artikel

avatar