Kort & Bondig Bedrijven JEM-id en WPS winnen ondernemersprijzen

JEM-id en WPS winnen ondernemersprijzen

0

JEM-id, het softwarebedrijf achter FloraXchange, heeft de OndernemersPrijs Haaglanden 2019 gewonnen. Tuinbouwtechniekbedrijf WPS pakte de Innovatieprijs tijdens de uitreiking van de MKB Westland Partners Ondernemersprijs 2018

Donderdag 22 november werden zowel in Den Haag als in Naaldwijk prijzen uitgereikt aan vooruitstrevende ondernemers. Genomineerden zijn de afgelopen maanden door een vakkundige jury op tal van onderwerpen beoordeeld. In het COMM in Den Haag wees de jury unaniem Martijn van Andel en Jefry van den Hoeven van JEM-id uit Honselersdijk aan als winnaar van de OndernemersPrijs Haaglanden 2019.

Volgens juryvoorzitter Hans Biesheuvel zijn Van Andel en Van den Hoeven ondernemers in hart en nieren, die elkaar ruim 20 jaar geleden hebben gevonden en sindsdien een uitermate sterk ondernemersduo vormen. Van Andel vormt het commerciële hart van de organisatie, terwijl Van den Hoeven het technische brein van de organisatie is. Zij hebben met hun vernieuwende ICT-benadering op knappe wijze een innovatieve hervorming van de AGF- en sierteeltsector bewerkstelligd. Volgens de jury hebben Van Andel en Van den Hoeven daadkracht getoond door het geduld te bewaren en verliesgevende projecten de tijd te gunnen.

Het winnende team van JEM-id met vooraan de directeuren Jefry van den Hoeven (met beker) en Martijn van Andel. (Foto: Studio Oostrum)

Innovatieprijs voor WPS

WPS won donderdag in Naaldwijk ook een prijs tijdens de uitreiking van de MKB Westland Partners Ondernemersprijs 2018. De grote winnaar werd daar het bedrijf WorldStream, bedrijf in game- en webhosting, maar WPS ging als een van de drie genomineerden niet met lege handen naar huis. Het bedrijf uit De Lier, ondermeer bekend van haar teelt- en sorteersystemen in de tuinbouw, won de Innovatieprijs. De jury was vooral zeer lovend over de innovatieve kracht van het bedrijf. Digna van Zanten, Managing Director WPS, ziet het winnen van deze prijs als een kers op de taart voor het harde werk van de WPS’ers van de afgelopen jaren. „De jury zorgt ervoor dat je weer eens met een andere blik naar je eigen bedrijf kijkt en dan zie ik dat er ook nog zaken zijn die anders kunnen en moeten. Natuurlijk hadden we nooit kunnen winnen zonder de inzet van ons fantastische WPS-team en het vertrouwen van onze klanten! Ik ben super trots.”

 

 

Hans Neefjes
Hans Neefjes is sinds december 1999 werkzaam als vakredacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij.

Reageer op dit artikel

avatar