Beekenkamp Plants neemt Sunny Holland over

Beekenkamp Plants uit Maasdijk neemt per 1 juli alle activiteiten over van Sunny Holland in Enkhuizen. Wout Meskers verkoopt via Sunny Holland stekken van Osteospermum onder de merknaam Sunny. Beekenkamp Plants wil het merk verder uitbouwen in de keten van veredelaar tot consument.

Met de Sunny Osteospermum is de Deense veredelaar Sunny Grønnegyden ApS sinds 1985 marktleider. De stekken worden sinds 2006 in Nederland verkocht door Sunny Holland.

Sunny Grønnegyden ApS blijft via dochterbedrijf Gartneriet 3Kanten A/S kwaliteitsstek produceren in Vietnam en gaat ook door met het bewortelen en verkopen van stekken. Beekenkamp Plants B.V. start met proefproductie van Sunny stekken in Ethiopië, maar zal de komende jaren ook de stekkwaliteit van Gartneriet 3Kanten A/S uit Vietnam uitleveren.

Beekenkamp Plants, een familiebedrijf uit Maasdijk, behoort tot de Beekenkampgroep, die verder bestaat uit Deliflor Chrysanten en Beekenkamp Verpakkingen. Sinds de oprichting in 1951 is de Beekenkampgroep uitgegroeid tot een bedrijf met 2.200 medewerkers wereldwijd, een productie van meer dan 1,7 miljard jonge planten per jaar en een totaal areaal aan kassen van meer dan 85 ha. Beekenkamp Plants veredelt potplanten, perkgoed en vaste planten uit stek en produceert uitgangsmateriaal voor de professionele groente- en sierteeltbedrijven.

Sunny Grønnegyden ApS, gevestigd in het Deense Odense, veredelt sinds 1985 Sunny Osteospermum. Gartneriet 3Kanten A/S uit Odense produceert stek in Vietnam en bewortelt uitgangsmateriaal van Osteospermum, Argyranthemum, Pelargonium en Lavendel en produceert onder meer bloeiende planten van Osteospermum, Lavendel, Pelargonium, Poinsettia en Princettia. Het totaal areaal aan kassen is 5,5 ha.