Beeldveilen planten voorlopig van de baan

  FloraHolland voert het beeldveilen en het landelijk veilen van planten voorlopig niet in. De veiling neemt eerste andere stappen om de plantenklok te versterken.

  Voor FloraHolland is het beeldveilen en het landelijk veilen van planten even geen actiepunt meer. De veiling ervaart dat er veel commotie is over dit onderwerp. „Voor ons is het geen doel op zich. Wij willen maar één ding en dat is meer vingers aan de knop en een betere prijsvorming. Het is de vraag of we dat met beeldveilen en landelijk veilen gaan bereiken. Ik zeg niet dat het nooit gaat gebeuren, maar op dit moment moeten we eerst andere zaken op orde stellen”, zegt Ina Tillema, manager commerciële operatie bij FloraHolland.

  Oplossingen uitwerken
  Op dit moment wordt 70% van de planten direct verhandeld en 30% komt voor de klok. FloraHolland gaat de komende maanden mogelijke oplossingen uitwerken voor het versterken van de plantenklok. Zo gaat zij onderzoeken of multitransactieveilen en het invoeren van minimumprijzen een optie zijn. Ook het CC-veilen wordt onder de loep genomen. Daarnaast werkt FloraHolland een plan uit hoe het klokaanbod voor kopers meer inzichtelijk kan worden gemaakt. Tevens wordt er onderzocht hoe het aandeel foto’s op de plantenklok verder opgeschroefd kan worden.

  FloraHolland maakt voor de zomer bekend welke maatregelen zij op de korte termijn gaat invoeren.

  Bron: Vakblad voor de Bloemisterij