FloraHolland: bijna 100% van planten bevat plantenpaspoort

Van de aangevoerde planten bij Royal FloraHolland is 99,5% voorzien van een plantenpaspoort. De veiling stelt dit tevreden vast in de eerste veildagen na 14 december, toen zo’n paspoort verplicht werd voor handel in planten

Vooraf maakten kwekers en kopers zich zorgen of ze wel op tijd, voor 14 december 2109, hun zaakjes op orde zouden kunnen hebben. Dat blijkt goed gelukt, constateert Royal FloraHolland. Bij slechts een klein percentage partijen ontbrak een plantenpaspoort of voldeed het paspoort niet aan de regels. Soms kon dat opgelost worden door actief na te bellen, zodat de partij alsnog geveild kon worden.

Ook ziet de veiling dat er de afgelopen dagen vrijwel geen reclamaties zijn geweest op basis van een ontbrekend plantenpaspoort.

Tot potmaat 19-cm nog enige coulance

Vanaf 14 december 2019 is een plantenpaspoort verplicht per tray of per los te verkopen plant vanaf potmaat 19. Als het plantenpaspoort niet aanwezig of onjuist is, wordt er niet geveild.

Vanaf 1 juli 2020 geldt een verplicht plantenpaspoort per plant vanaf potmaat 10. Voor kleiner dan potmaat 10 blijft minimaal 1 plantenpaspoort per tray verplicht. Op potniveau aangeven mag altijd, dus ook bij die kleine potmaten.

Tips van klanten

Royal FloraHolland geeft namens haar klanten graag nog enige tips over het plantenpaspoort:

  • Zorg dat het plantenpaspoort goed leesbaar en duidelijk zichtbaar is.
  • Geef de Positieve Keurcode P01 009 (= plantenpaspoort per plant) mee aan uw producten. Zo kunnen uw klanten meteen zien dat al uw planten een eigen plantenpaspoort hebben.
  • Plaats bij meermalig fustgebruik de sticker bij voorkeur op een plant of hoes om vervuiling van het fust te voorkomen. Kan dat niet, gebruik dan altijd Normpack- stickers.

Meer informatie over het plantenpaspoort vindt u via deze link

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties