Bijna € 2 miljoen subsidie voor IDC’s

Zes Innovatie- en Demonstratie Centra (IDC’s) in Westland, Lansingerland en Greenport Duin & Bollenstreek krijgen samen € 1,9 miljoen subsidie van de provincie Zuid-Holland.

De provinciale subsidie is eenmalig. Bedoeling is dat bedrijfsleven en kennisinstellingen deze aanvullen met een investering van nog eens € 1,9 miljoen.

De zes IDC’s die subsidie krijgen, zijn de IDC’s Teelt, Smaak, Energie, Water, Robotica en Bollen & Vaste Planten. Een IDC legt de verbinding tussen bedrijfsleven, de verschillende technologiedomeinen en het onderwijs op mbo- en hbo-niveau. Het is een fysieke locatie waar ondernemers samen met onderzoek en onderwijs werken aan de toepassing en implementatie van kennis van binnen en buiten de sector.

Demonstreren
Een belangrijke functie van IDC’s is om innovaties direct te demonstreren aan de ondernemers. De IDC’s richten zich op fundamenteel onderzoek en op onderzoek dat meteen praktische toepassing kan vinden.

Op de locatie in Bleiswijk werken Wageningen UR Glastuinbouw en GreenQ samen aan projecten op het gebied van: teelt, water, energie en smaak. In het Westland gaat het om robotica. Hier werken Demokwekerij Westland, TU Delft en TNO samen. In Lisse draait het IDC om bollen en vaste planten.